Főoldal

Simson S51/1E1-H 1990

A rendszerváltás idején Várpalotán Szilvia kitalálta, hogy motorozni szeretne, édesapja támogatta az ötletet. Sajnos a környékben nem volt a boltokban Simson, így egyre messzebb is körül néztek, végül Veszprémben találták meg 1990. augusztus 7-én ezt a gyönyörű fekete sárvédős narancspiros endurot.

24.500 Forint volt ekkor már a motor, sajnos egyre jobban drágult minden ebben az átmeneti időben, viszont azonnal hazavihették és jöhetett a motorozás. Kézikönyet alaposan áttanulmányozták, eltették a számlával és a mellékletekkel együtt.

Pár korabeli sráccal motorozott, barátaihoz, illetve a szomszéd településre a barátjához. A kezdeti fellángolás hamar lecsitult, férjhez ment, a motor pedig édesapjához került, aki nagyon keveset használta, itt is előjött a gyújtás probléma, így hosszú időre leállították a kismotort.

Zsolt régóta keresett modellfrissített 12 voltos endurot, több oldalon hirdetett, egyikre válaszolt Szilvia és küldött pár képet az állapotról. Hamar megköttetett az üzlet, be is tették egy Opel Astra kombi csomagterébe az újszerű Simsont.

Zsolt átnézte a gyújtást, hamar meglett a probléma, kicserélte a rossz alkatrészt és egy alapos mosás után bejáratta óvatosan az endurot.

Évente párszor előveszi, ápolja, minden szögből lefotózza, keveset, de azért használja, csinosítgatja.

Szerencsére néha motoros felvonulásokon, börzéken, egyéb összejöveteleken szívesen részt vesz.

vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.