Főoldal

Simson S51E 1986

A történet 1986. szeptember 6-án kezdődött, amikor  Bernát úr besétált a Havas Keresledelmi Vállalat hajdúszoboszlói járműboltjába  (Dózsa György utca 52.) és vásárolt egy Simson S51E kismotort.

A korabeli számlán szerepel a vételár 16.800 Ft, melyet a Jótálási Jegy, kék kézikönyv, árukiadási jegyzék, egyéb dokumentumokkal együtt megőrzött.

A Jótálási jegy tanuskodik róla, hogy az első és a második garanciális olajcserére időben elvitte a kismotort.

Jó pár év pihenő után az akkor 81 éves tulajdonos úgy döntött, hogy eladja az alig használt, gondosan letakart Simsont, szomszédja segítségével a Jófogás apróhirdetési oldalon hirdette.

Itt jön a történetbe János, aki a nyolcadikos ballagási pénzén pont egy szép gyári endurót keresett, szerencséjére szinte azonnal meglátta a hirdetést és felhívta elsőnek a szomszédot, lebeszélték a részleteket, majd kora reggel már a motor mellett álltak édesapjával és unokatestvérével.

Sötét helyen volt tárolva egy zárt helységben, még az irányjelzőkre is zokni volt húzva, gondosan letakarva. Kitolták a fényre, levették a takarókat és egy szinte új motor volt alatta. Közel egy évtizede nem ment, abban az időben még nem romlott meg hamar a benzin, így pár rúgás után beindult a gyönyörű hangú, bontatlan motor.

Gyors alku után megköttetett az üzlet, minden dokumentumot átadott az első tulajdonos. Azóta is nagy becsben van, jó helyre került.

vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.