Főoldal

Simson S51B 1-3 1985

A Simson Star megbízhatósága is szerepet játszott abban, hogy a következő nagymotor kiválasztásánál. Kaposváron a Titán áruház műszaki részlegén a nyolcvanas évek közepén már volt raktáron több színben és változatban Simson kismotor.

A vasútállomáshoz közel lévő múszaki boltban több zöld és piros S51B sorakozott, a vásárláskor nem volt raktáron S51N-H, viszont Schwalbe kék színben több darab állt egymás mellett.

14.900 Ft-ról szólt a számla 1985.10.29-én a Titán Kereskedelmi Vállalat 21. számú Iparcikk üzlete, Kaposvár Zalka M u 18 szerepel a szállító rovatban. Világos zöld színt választotta Gyula.

Szokásos Ramovill-os jótállási jegyet mellékeltek a kezelési könyv mellé, melyen a Titán Somogy megyei kirendeltségének pecsétje olvasható. 12 hónapig volt érvényes a garancia, jól látható, hogy az első szervizbe a forgalmazó dombóvári telephelyére vitték még a vásárlás évében.

1985. november 18-án lett forgalomba helyezve helyben, Dombóváron, ekkor kapta a forgalmi engedélyt és az MT-35-44 forgalmi rendszámot, illetve a 3 évig érvényes Műszaki Vizsgát.

Technikai probléma nem volt vele, zömében rövideb távra volt használva a motor, többször két személlyel is futott.

Munkába járásra jó időben kellemes társnak bizonyult a mindig ápolt, újszerű kismotor.

1990-ben jött az átrendszámozás 11.05-én UCX-024 lett az új hatósági jelzés, melyet Pécsen adtak át a régi leadása mellett.

Végül 1996 májusában vonták ki végleg a forgalomból, utána segédmotorként használta a következő tulajdonosa.

vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.