Főoldal

Simson S51B1-3 1985

A Sió Áruház műszaki osztályán dolgozó rokonnak említettte Lajos, hogy szeretne egy Simsont vásárolni, már el is felejtette a beszélgetést, amikor egy személyes találkozón kapta a jó hírt, hogy megérkezett a friss motor szállítmány, van benne egy S51B1-3 kismotor, aminek még nincs gazdája.

Helyi gazdaság árubeszerzőjének segítségével sikerült Siófokra menni, ahol a fadobozba csomagolt piros motor fogadta a boldog tulajdonost 1985.VII.10-én.

14.900 Ft volt a vételár, a rokon miatt nem kellett borravalót adni, nagy volt az öröm, megőrizték a számlát, garanciapapírt, kézikönyvet, de még a mellékleteit is. Sokszor nem a motorhoz való került a tulajdonoshoz, itt viszont minden stimmelt.

Garanciapapír is ki lett töltve, jöhetett a hazaszállítás, szerencsére semmi  meglepetés nem volt a hazaúton. Következett a kicsomagolás, a lábtartó felszerelése, beüzemelés. Garanciális karbantartásokra nem vitték el a motort egy alkalommal sem, ismerős szerelő nézte át több alkalommal a motort.

Egy építkezés miatt végül az öccse vette át a motort, melyet végig segédmotorként, közel 20 évig használta teljes megelégedéssel, óra szerint 58.000 km volt benne, de a km óra spirált többször cserélték. Végül piacra került  pár éve, egyszer egy kereskedőnél feltűnt, azóta nyoma veszett.

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.