Főoldal

Simson SR50/1B H40 1989

Egy Körmend melletti faluban, 1989-ben a volt ismerősöm Jenő bácsi, újonnan vette a motort, Zalalövőn egy áruházban, amit a szomszédja segített neki, utánfutón haza hozni.

Csak szegény, egyszer leesett róla az elmondások szerint. 130 km megtétele után, beállította az előszobába, és hosszú évekig ott állt.

Szegény, halála után a rokonaihoz került a motor. A faluban mindenki abban a tudatban volt, hogy a motort elvitték Pécs mellé. Csak hogy én, kinyomoztam a motor mégiscsak a faluban maradt.

A rokonnál egy kinti kamrában volt, leállítva 153 km-rel. Ami mellett évekig naponta elmentünk, úgyhogy senki még nem is sejtette, hogy ott áll. Azért volt benne 153 km, mert a rokon ment vele 23 km-t ,és leállította.

Jelenleg 183 km van benne, az újra beüzemelés végett. A tudakozótól megkaptam a tulajdonos telefonszámát, és rá egy napra jött a falunkba. Megkötöttük a korrekt üzletet.

A motort külsőleg megviselte a nyirkos levegő, kicsit nemes penész jött rá. Egy alapos tisztítás után, megmutatta az igazi gyári arcát. Szenzációsan csilli-villi lett.

Meg van mindene, kormányzárkulcs és egészségcsomag sajnos hiányzik. A gyári csipkés gumikon, semmi kopás nem látszik. A megszakító csere, sajnos elkerülhetetlen volt, a hosszú álom pihenés után.

Nagyon csendes, finom járású, gyári fojtott motor. Nem mindennapos vétel volt, tuti biztos kilométerrel.

Több ezer kilométert mentem az egész országba, gyári állapotú motor után. Bogyay Norbert bölcs tanácsára érdemes volt várnom, erre a piros színű "fehér hollóra".

 Ezerszer köszönöm Norbert, üdvözlettel: K. Ottó.  

vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.