Főoldal

Simson S51/1B-H 1989

Hetedikes korában lehetőség volt a helyi művelődési házban segédmotoros tanfolyamra beiratkozásra, barátaival együtt jelentkezett és a helyi vas és műszaki boltba nézegette a kínálatot.

Több barátja sötétzöld Simson endurót vett, mikor édesapjával voltak megnézni a kínálatot három egyforma piros 4 sebességes S51/1B modell volt felkészítve eladásra, szépen kicsomagolva, mindenne beállítva. Végül Barna kiválasztott egyet és 17.900 Ft-ért cserében Simson tulajdonossá vált a nyári szünetben.

Ekkor még nem volt jogosítványa, így a barátaival együtt a helyi lovas pályára mentek kicsit ismerkedni a motorozással, persze a helyi rendőr többször rajta kapta őket, így maradt a haza tolás.

Rendszám nem került a motorra, sőt a rendszámtábla tartót is le csavarozták rögtön vásárlás után. Hosszú távra nem használta, néha iskolába járt vele, illetve földutakon gyakran megfordult vele, természetesen ilyenkor édesapja rossz szemmel nézett rá.

A templom mögötti téren volt a rutin vizsga helye, majd a sikeres kresz és rutin vizsga után nem kapta meg rögtön a vezetői igazolást, mert nem töltötte be a 16 évet, így a születésnapja közeledtével minden nap várta a postást, hátha nála van a papír.

Kézvédő, kétoldali tükör, lámparács, hátra a sárvédő gumi helyett műanyag toldat került. Végsebessége 62-63 környékén volt sík úton, kis hátszéllel elérte a 65-öt. Motorikusan megbízható volt, technikai probléma nem volt vele.

Középiskola végégi maradt meg a motor, keveset használta nagyon, így piacra került, a közelbe vették meg, Mekényesre került a kilencvenes évek elején, emlékei szerint 60.000 Ft-ért.

vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.