Főoldal

Simson SR50/1B-H40 1990

Ismerős hölgy szólt Gézának, hogy érkeztek a sárvári Vasboltba Simson SR50/1B H40 segédmotorok. Szerencsére időben érkezett, bár eléggé meglepődött, amikor szembesült, hogy hiányosak, viszont így az ár is barátságosabb volt. Látványos hiány a két hátsó lámpabúra volt, de az akkumlátor és a kézikönyv sem volt a kismotorhoz.

A többi tartozék, tükör, pumpa, két garnitúra kulcs a gyújtáshoz és ülészárhoz, illetve a kormányzárhoz megvolt szerencsére.

1990. január 11-én megvásárolta a rózsaszín robogót, 17.500 Ft ellenében, kedvezőbb volt, mint egy S51/1, már csak a színnel kellett megbarátkozni, mert sajnos választani nem lehetett.

Több 100 sorstársával együtt belenyugodott ebbe, úgyis napi munkába járásra szánta. Érdekes még a kockás füzetlapra írt számla, a bolt bélyegzőjével hitelesítve. Ez is elég gyakori volt a nyolcvanas években.

Télen, nyáron a helyi gyárba járt minden munkanap a megbízható motorral, később a fia motorozott vele. Az utóbbi időben inkább egy helyben állt, nem vették elő, így meghirdették.

.vissza a Történetek oldalra

 

 Történetek

 

 Technika

 e-mail

 Bemutatók

 Linkek

 Gyártörténet

 Rólam

 Képgaléria

 Könyvajánló 

 Videók

 Adatvédelem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (c) Bogyay Norbert 2019.